c S
Dnevne novosti

Ročište za stečaj tiskare Slobodne Dalmacije Print 23. rujna

26.08.2021 07:20 SPLIT, 25. kolovoza 2021. (Hina) - Trgovački sud u Splitu za 23. rujna zakazao je ročište na kojem će se odlučivati o prijedlogu za otvaranje stečaja nad Slobodnom Dalmacijom Print d.o.o., tiskarom u Dugopolju kojoj su krajem prošle godine bile utvrđene neizvršene osnove za plaćanje od oko 630.000 kuna.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon obustave skraćenog stečaja sredinom travnja jer je Ministarstvo financija koje potražuje nešto više od 7000 kuna u svom prijedlogu navelo da Slobodna Dalmacija Print raspolaže imovinom koja je dostatna za namirenje kako prethodnog, tako i otvorenog stečajnog postupka.

I novinski izdavač Hanza Media krajem siječnja predložio je Trgovačkom sudu u Splitu otvaranje stečaja nad Slobodnom Dalmacijom Print nakon što je Financijska agencija (Fina) utvrdila da su krajem prošle godine bile utvrđene neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju dužem od 120 dana i u ukupnom iznosu od 634.147 kuna.Otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom pokrenulo je u ime Hanza Medije odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri, također u vlasništvu obitelji Hanžeković, no u dopisu se ne navodi koliko iznosi potraživanje Hanza Medije.

Slobodna Dalmacija Print trgovačko je društvo osnovano u rujnu 2007. s temeljnim kapitalom od 10,55 milijuna kuna registrirano za nakladničku djelatnost, tiskanje časopisa i drugih periodičnih publikacija, knjiga i brošura, plakata, reklamnih kataloga, prospekata, karata, atlasa i drugih tiskanih oglasa i robe.U toj tiskarskoj tvrtki vlasništvo su imali medijska kompanija Slobodna Dalmacija i većinski vlasnik Stipe Mađor, a krajem 2015. tvrtku je preuzeo poduzetnik iz BiH Ante Suton.