c S
Dnevne novosti

Sabor: Konstituirajuća sjednica Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost

01.10.2021 07:15 ZAGREB, 30. rujna 2021. (Hina) - U Hrvatskom saboru u četvrtak je održana konstituirajuća sjednica Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost, kojemu je cilj doprinijeti popularizaciji hrvatske znanosti.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik tog odbora Gordan Jandroković istaknuo je ulogu Odbora u doprinosu promociji i popularizaciji znanosti te širenju spoznaja o hrvatskoj znanosti u našoj zemlji, ali i diljem svijeta. Državne nagrade za znanost važna su potvrda znanstvenoj izvrsnosti i dostignućima u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, rekao je tom prigodom.

Članovi Odbora prisutni na sjednici prihvatili su prijedlog da se za zamjenika predsjednika Odbora imenuje potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner. Imenovani su i predsjednici, zamjenici predsjednika te članovi stručnih povjerenstava za znanstvena područja: prirodnih, tehničkih, biotehničkih, društvenih, humanističkih te područja biomedicine i zdravstva.Na sjednici je bio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.