c S
Dnevne novosti

Sabor neće raspravljati o Horvatovom opozivu

22.02.2022 07:10 ZAGREB, 21. veljače 2022. (Hina) - Hrvatski sabor u ponedjeljak je promijenio plan rada iz kojeg je 'ispala' rasprava o opozivu Darka Horvata s dužnosti ministra graditeljstva planirana za srijedu, budući da je Horvat razriješen nakon što je uhićen zbog sumnji na zlouporabu položaja i ovlasti.

Tjedni plan rasprava je promijenjen nakon što je Sabor od Vlade dobio obavijest odnosno rješenje da je Horvat razriješen na osobni zahtjev.

Pravo odlučivati o dnevnom redu je u nadležnosti predsjednika Sabora, a iz Sabora tumače kako nema smisla raspravljati o opozivu ministra koji je podnio ostavku. 

Bivši ministar graditeljstva ostavku je podnio u subotu, kada je uhićen i kada mu je nakon ispitivanja u USKOK-u određen jednomjesečni istražni zatvor. Sumnjiči ga se za zlouporabu položaja i ovlasti.

Horvatov opoziv koncem siječnja inicirala je ujedinjena oporba nezadovoljna sporošću kojom se nakon potresa obnavljaju Zagreb i Banovina i nedovoljnim povlačenju sredstava iz Fonda solidarnosti EU.