c S
Dnevne novosti

Tko će biti potpredsjednik Sabora?

23.08.2021 07:25 ZAGREB, 22. kolovoza 2021. (Hina) - Odlaskom Miroslava Škore iz Domovinskog pokreta (DP) otvorilo se i pitanje kome će pripasti mjesto potpredsjednika Sabora na koje odsad jednaka prava polažu Most i DP, čiji klubovi sada broje po osam članova, piše u nedjelju Jutarnji list.

Miroslav Škoro potpredsjednik je Sabora, no odlaskom iz DP-a jasno je da će Škoro morati otići s te funkcije. SDP-u kao najjačoj oporbenoj stranci pripada jedno, a na drugo potpredsjedničko mjesto odsad jednaka prava polažu Most i DP, čiji klubovi sada broje po osam članova. 

"Nemamo ništa manje prava na to mjesto nego Most. Možemo s njima razgovarati o tome, u obzir dolazi i podjela mandata između DP-a i Mosta", kaže član Predsjedništva DP-a Igor Peternel. 

"Sasvim je jasno da oni neće moći zadržati isti broj odbora i pozicija u Saboru. Mi nećemo kokošariti, ali ćemo tražiti da se poštuje trenutni odnos snaga u Saboru. Sad smo fokusirani na pomoć našoj Banovini i zakonska rješenja koja pripremamo za jesen, ali ako ostatak oporbe krene u redefiniranje pozicija sukladno promjenama koje se događaju, sve na čemu ćemo mi inzistirati je pravednost i poštovanje trenutnog stanja. Moguće je da se do početka zasjedanja dodatno promijene odnosi", kaže zastupnik Mosta Nikola Grmoja.