c S
Dnevne novosti

U Osijeku konstituirano Vijeće za prevenciju

24.06.2022 07:15 OSIJEK, 23. lipnja 2022. (Hina) - Osijek je po svim aspektima siguran grad, što će se nastojati i zadržati jer je to posebice bitno za normalno funkcioniranje gospodarstva i nove investicije, istaknuto je u četvrtak na konstituirajućoj sjednici gradskog Vijeća za prevenciju. 
Dogradonačelnik Dragan Vulin ocijenio je kako se bez primjerene razine sigurnosti teško mogu odvijati gospodarske, društvene i druge aktivnosti. Kada je u pitanju gospodarstvo, kapital je najplašljiviji i čim postoji neka nestabilna ili nesigurna situacija, novac prvi bježi, odnosno ne dolaze nove investicije, pa stoga želimo Osijek zadržati sigurnim gradom, poručio je Vulin. Ističe kako je osječka gradska vlast u prvih godinu dana mandata, poduzela određene korake, povećan je broj komunalnih i prometnih redara, a zbog povećanja opće sigurnosti, posebice u prometu planira se značajno povećanje broja nadzornih kamera na javnim površinama u Osijeku. "Temeljem sporazuma s osječko-baranjskom Policijskom upravom  planiramo omogućiti korištenje svih kamera policiji u realnom vremenu. Zadaća je gradskog Vijeća za prevenciju omogućiti suradnju svih nadležnih službi, ali i ostvariti komunikaciju s građanima, putem adrese elektroničke pošte, koja će uskoro biti otvorena, da bi i oni mogli predlagati kako da Osijek bude još sigurniji grad", dodao je Vulin.

Načelnik osječko-baranjske PU Ladislav Bece rekao je da će se konstituiranjem gradskog Vijeća za prevenciju dobiti alat, kojim će se unaprijediti dosadašnja iznimno dobra suradnja s Gradskom upravom, i podići javnu sigurnost na višu razinu. Ističe kako i strani ulagači koji u Osijeku planiraju investicije, imaju upite prema policiji o sigurnosti u gradu te kako ih izvješćuju da je Osijek jedan od najsigurnijih gradova u Hrvatskoj. U prvih pet mjeseci ove godine nemamo niti jedno teško ubojstvo, imali smo osam razbojništava, od kojih smo šest već riješili, ali u posljednje vrijeme problem su računalne prijevare, i tu ćemo poduzimati aktivnosti kroz Vijeće za prevenciju, dodao je Bece. U radu Vijeća sudjeluju predstavnici osječke Gradske uprave, Gradskog vijeća, Policijske uprave i osječkog Centra za socijalnu skrb.