c S
Dnevne novosti

Ubojica troje djece u istražnom zatvoru

30.09.2021 07:10 ZAGREB, 29. rujna 2021. (Hina) - Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u srijedu je odredio istražni zatvor H. K.-u (56), osumnjičenom da je u noći na subotu ubio svoje troje djece u stanu u naselju Mlinovi.

Na prijedlog državnog odvjetništva sudac istrage H. K.-u je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te posebno teških okolnosti zločina. Tužiteljstvo je nakon Kopitzova ispitivanja i pokretanja istrage u utorak izvijestilo da ga tereti za tri kaznena djela teškog ubojstva jer je "s unaprijed stvorenom namjerom lišio života svoje troje djece".

H. K.-ov odvjetnik po službenoj dužnosti Marko Ivica kazao je nakon ispitivanja u policiji, koja je protiv H. K. tužiteljstvu podnijela kaznenu prijavu, da je njegov branjenik relativno stabilnog psihičkog stanja. ''Moj branjenik, kojeg branim po službenoj dužnosti, kratko je iznio svoju obranu, odnosno branio se šutnjom. Pročitana mu je poruka o pravima, a on je relativno stabilnog psihičkog stanja'', kazao je ranije odvjetnik. Ivica je dodao da se očekuje medicinsko vještačenje kojim će se utvrditi H. K.-ovo psihofizičko stanje u trenutku počinjenja kaznenog djela.

Ubojica je službeno uhićen u ponedjeljak navečer nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče, gdje je ranije istog dana doveden iz bolnice Sestara milosrdnica u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubojstvo uzevši veću količinu psihofarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna. U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.