c S
Dnevne novosti

VLADA: Odluka o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice, kukuruza i ječma

10.03.2022 07:10 ZAGREB, 9. ožujka 2022. (Hina) - Vlada RH je u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice, kukuruza i ječma, a ta je točka označena stupnjem tajnosti "vrlo tajno" i pojedinosti ne mogu biti objavljene, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Također, donesena je Odluka o izvanrednoj nabavi roba strateških robnih zaliha.

Doneseno je i nekoliko kadrovskih rješenja.

Nadzornom odboru društva Jadrolinija Rijeka predlaže se imenovanje Davida Sopte za predsjednika Uprave toga društva temeljem provedenog javnog natječaja. Nadzornom odboru društva Croatia Airlines d.d. predlaže se  imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave – direktora toga društva, temeljem provedenog javnog natječaja. 

Državnom službeniku Ivanu Boti dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Zbog isteka mandata s danom 15. ožujka 2022. razriješena je ravnateljica Ureda za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade RH Marija Vrhovski, te je ponovno imenovana s danom 16. ožujka, temeljem provedenog javnog natječaja, na razdoblje od četiri godine.

EU

Utvrđeno je i Pisano očitovanje Republike Hrvatske u predmetu pred Sudom Europske unije. Sadržaj očitovanja prije objave presude Suda ne može biti javno objavljen.

Također na zatvorenome dijelu sjednice Vlade utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, u formatu ministara zapošljavanja i socijalne politike (EPSCO), 14. ožujka 2022. te Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 15. ožujka 2022.

S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, ona se prethodno ne objavljuju, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.