c S
Dnevne novosti

HZZO ponovno upozorava građane da ne nasjedaju na prijevare

27.07.2022 07:25 ZAGREB, 26. srpnja 2022. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je u utorak građane na pokušaje prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Zavoda nudeći telefonom usluge i proizvode.
Ističu kako HZZO-a obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama, te se djelatnici HZZO-a ne bave prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Navode primjer jedne osiguranice koja je prijavila kako je njezinu majku nazvala osoba koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a. Nakon telefonskog poziva gospođu je posjetila nepoznata muška osoba koja joj je kroz prozor u prizemlju stana uručila "nagradni paket HZZO-a pojas za struk“ za koji mu je ona zauzvrat dala 50 kuna. HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica. Ako se nađete u spomenutoj situaciji da pokušaj prijevare prijavite policiji, poručuju iz HZZO-a.